Anne Schulz Fysioterapi - Ride Fysioterapi
Anne Schulz - Portræt

Anne Schulz

Stenager 2
6400 Sønderborg

Tlf. 26 40 77 11

Tidsbestilling (Overskrift)

Telefontid: man. ons. tors. og fredag
kl. 12.00-12.30

Der kan udover telefontiden indtales besked på telefonsvarer samt skrives til email:

Stemningsbillede
Faneblad - Forside Faneblad - Profil Faneblad - Behandling Faneblad - Priser Faneblad - Referencer Faneblad - Ride Fysioterapi


Ridefysioterapi er en behandling til hest, hvor følgende færdigheder forbedres:

 1. Balancen
 2. Kroppens midtlinie sans
 3. Vægtoverføring/forstadie til gangfunktion
 4. Muskelstyrken
 5. Koordinationen
 6. Finmotorikken
 7. Afspænding af spastiske muskler
 8. Kontraktur forebyggelse
 9. Sensibilitet/kropsbevidsthed
 10. Øger vejrtrækningen
 11. Øger blodcirkulationen
 12. Socialt samvær

Hvem kan modtage ridefysioterapi?

 1. Personer med medfødt eller arvelig lidelse. Som f.eks muskelsvind, rygmarvsbrok og spastiske lammelser (cerebral parese)
 2. Erhvervede neurologiske lidelser. Som f.eks polio, dissemineret sclerose, parkinsonnisme, paraplegi og apopleksi.
 3. Fysiske handicap som følge af ulykke.
 4. Nedsættelse af led og /eller muskelfunktionen som følge af inflammatoriske gigtlidelser. Som f.eks kronisk leddegigt, psoriasisgigt, MB. Bechterew med flere.

Derudover skal patienten opfylde 24 timers reglen omkring svært fysisk handicap. Den lyder således :
Har man brug for hjælp eller hjælpemidler for at klare den almindelige daglige livsførsel indendørs indenfor 24 timer, er man svært fysisk handicappet og kan modtage vederlagsfri ridefysioterapi.

Ridefysioterapi er lægehenvist behandling, så kontakt evt. egen læge først og hør om du er berettiget til vederlagsfri ridefysioterapi.

Er du ikke berettiget, men stadig vil have gavn af behandlingen kan du få den alligevel. Der vil så være 100 procent egenbetaling.

Hvordan foregår ridefysioterapi?

Ridefysioterapeuten vælger ud fra patientens handicap den bedst egnede hest. Hesten skal passe i højde, bredde, gangart og rygsving til den enkelte patient, for at denne kan få det mest optimale ud af behandlingen. Det er hestens rygbevægelser, der er det vitale for behandlingen.

Kan patienten ikke sidde alene på hesten, vælges en hest der kan bære 2 personer og en bagrytter bliver sat bag patienten for at hjælpe denne.

Behandlingen foregår på hold med op til 5 personer og der vil være en hjælper til stede til hver patient. Der rides i ridehal, hvor der laves forskellige øvelser, der træner den enkeltes særlige behov. Ved godt vejr rides der udenfor i den skønne natur på Broagerland.

Ridefysioterapien foregår tirsdag formiddag og torsdag eftermiddag på Broagerlands rideklub, Broagervig vej 13, 6310 Broager.

Jeg tilbyder også kurser og undervisning for rask ryttere i hvordan muskulær dysbalance påvirker din ridning. For yderligere info kontakt tlf. 26 40 77 11.